WEDSTRIJD Real Noorderwijk - ZVK Meeuwen  4 - 3  (1-0)

DATUM 01-04-2011  21:45

DOELPUNTEN 18' Plompen 1-0, 21' Bosmans 1-1, 24' Nelis 1-2, 30' Azzimani 2-2, 34' Azzimani 3-2, 35' Poelmans 3-3, 36' Wagemans 4-3.

VERSLAG Wedstrijdverslag Real Noorderwijk:
Nicolay in de kliniek (kruisbanden gescheurd en acht maanden out), Michiels (knie), Khalid en Vanderauwera (beiden schorsing) in de tribune. Het was puzzelen voor speler-trainer Plompen. Meeuwen staat tien punten en twee plaatsen voor Noorderwijk. Uit de beloften werden twee debutanten geplukt (Jef Peeters en Peter Engels) en de coach nam zelf de plaats van de topschutter vooraan in. En Real ging uitstekend van start, met snel kansen voor Azzimani en Plompen. En deze laatste scoorde de 1 – 0 halfweg de eerste helft. Het spel ging op en neer met kansen aan beide zijden. Maar in tegenstelling met de wedstrijd een week vroeger speelde Real heel gedisciplineerd. Het bleef, vooral dankzij twee uitstekende keepers een kleine voorsprong tot de rust voor de thuisploeg.

Na de pauze kwam een gretiger Meeuwen uit de kleedkamers en wie anders dan sterkhouder Geert Bosmans zorgde voor de gelijkmaker. Die man doet ons al jaren pijn en trekt zijn ploeg als het moet helemaal alleen vooruit. Het bleef niet bij de gelijke stand want een sterk Meeuwen kwam op voorsprong via Nelis (1 – 2). Maar Noorderwijk ging voluit voor de drie punten en Azzimani zette zijn ploeg snel op gelijke hoogte (2 – 2) en bleef de bezoekende defensie keer op keer in de wind zetten. Zijn snelle tegenstoten zorgden voor sensatie en ook de voorsprong. Drie – twee voorsprong en op weg naar de overwinning. Maar Meeuwen gaf ook niet af, keeper Nevelsteen keepte alweer sterk maar moest zich toch gewonnen geven op een laag en hard schot van topschutter Poelmans (3 – 3). Real Noorderwijk speelde echter een slimme partij en uitblinker Appi Azzimani raasde nog eens heel Meeuwen voorbij, samenspel met Andy Hermans en Tim Wagemans mocht de prachtige actie afronden (4 – 3) op vier minuten van het einde. Keeper Stijn Nevelsteen hield tot drie keer toe zijn netten schoon en een sterk maar vooral slim Noorderwijk hield de overwinning thuis en klimt zo naar plaats vijf in de stand met nog zeven punten achter op verliezer Meeuwen die vierde blijven.

Noorderwijkse speelde met Witvrouwen, Nevelsteen, T’Seyen, Hermans, Jef Peeters, Peter Engels, Wagemans, Plompen, Troonbeeckx en Azzimani.

Wedstrijdverslag ZVK Meeuwen:
Meeuwen moest voor de verplaatsing naar Noorderwijk nog steeds Van Seggelen missen.

De wedstrijd komt langzaam op gang maar na enkele minuten neemt Meeuwen het heft in handen. Het drukt de thuisploeg terug op eigen helft en creëert een resem kansen. 6e minuut aktie Bosmans-Poelmans-Arslan die aan de 2e paal mist één minuut later moet de thuisgoalie een redding uit zijn mouwen schudden op een schot van Poelmans. Weer 1 minuut later hetzelfde op een schot van Bosmans. Meeuwen blijft aandringen en ook Arslan uit de draaiïng en De Smedt kunnen de thuisdoelman niet verslaan. In de 11e minuut passeert Bosmans zijn tegenstander en schiet met links, maar weer een duivels redding. In de 12e minuut 1-2 Bosmans - Hontis, Geert stift de bal en weer geeft de doelman zich niet gewonnen. De aanvallen van Meeuwen blijven over de thuisploeg heen rollen en een schot van Bosmans gaat nog voorlangs. Drie minuten voor de rust schudt Azzimani De Smedt af langs de lijn en bedient Plompen die de onverdiende voorsprong voor de thuisploeg op het bord schiet. Bij de rust zou de wedstrijd eigenlijk al beslist moeten zijn voor Meeuwen, maar de thuisploeg gaat wel met een voorsprong de kleedkamers in.

Meeuwen komt scherp uit de kleedkamer en Bosmans kan met links reeds na 15 seconden de gelijkmaker binnen schieten. Meeuwen gaat op het elan van de eerste helft door en wil duidelijk de 3 punten mee naar huis nemen. In de 24e minuut onderschept Nelis de bal en werkt alleeen voor de keeper perfect af. Eindelijk de verdiende voorsprong op het bord. Meeuwen blijft de wedstrijd domineren, maar na 30 minuten steekt Noorderwijk opnieuw de neus aan het venster. Azzimani bekroont een individuele aktie met een schot in de benedenhoek en de bordjes hangen weer gelijk. Meeuwen trekt opnieuw ten aanval en na voorbereidend werk van Bosmans en De Smedt strandt de poging van Poelmans op de paal. Dan schudt Azzimani weer een prachtige aktie en een schot in de winkelhaak uit zijn sloffen en Noorderwijk opnieuw op voorsprong. Niet voor lang echter, want ook Poelmans wil niet onderdoen en met een prachtig schot in het dak van het doel hebben we weer een gelijke stand. Meeuwen wil meer maar wordt gepakt door een perfect uitgevoerde counter die door Wagemans aan de 2e paal wordt afgewerkt. Meeuwen trekt opnieuw ten aanval en we beleven nog een zeer spannende laatste minuten. In de laatste 60 seconden van de wedstrijd vindt eerst De Smedt de thuisdoelman nogmaals op zijn weg, strandt een schot van de meevoetballende Witters op de paal, gaat een schot van Poelmans net over en raakt Bosmans op de Buzzer nogmaals het doelhout.

Een zeer gevleide overwinning voor Noorderwijk. Dit was één van de beste wedstrijden van Meeuwen de laatste weken helaas niet afgesloten met een drie-punter.